Основна ідея створення єдиного теплохолодопункту полягає у відборі тепла, що виробляється при генерації холоду та його подальшого використання в системах опалення, вентиляції та ГВП без додаткових витрат на зовнішнє джерело тепла.

 Для підвищення ефективності відбору та підвищення температури низькопотенційного тепла використовується чилер вода-вода.

Цілорічними споживачами холоду можуть бути технологічне обладнання та компресора, гарячий та кондитерський цехи, холодильні камери та вітрини, серверні приміщення, винотеки тощо.

Фактично, ми отримуємо у ТХП банк холоду та банк тепла. Особливість у тому, що тепло, яке виробляється при генерації холоду попутно, ми отримуємо безкоштовно.

Капітальні витрати на таке рішення окупаються за 1,5-2 роки. При цьому, крім економії на експлуатаційних витратах, зменшується необхідна встановлена потужність устаткування, тобто. знижується навантаження на мережу.

Загальна ефективність системи з урахуванням використання ТХП з чилером може досягати 8 кВт тепла/холоду на 1 кВт електрики, що споживається. Детальніше у відео: